Taormina is een prachtige stad op het eiland Sicilië in Italië. De stad is gelegen aan de oostkust van het eiland en is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en adembenemende uitzichten.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Taormina is het antieke amfitheater, ook wel bekend als het Griekse theater. Dit theater is gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Het theater is nog steeds in gebruik en wordt gebruikt voor concerten, toneelstukken en andere evenementen.

Een andere bezienswaardigheid in Taormina is de Corso Umberto, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Hier vindt u een scala aan winkels, restaurants en bars. De straat is ook bekend vanwege zijn prachtige architectuur en historische gebouwen.

Een andere must-see in Taormina is de Piazza IX Aprile, een prachtige plein met een prachtig uitzicht op de zee. Hier kunt u genieten van een kopje koffie of een hapje eten terwijl u geniet van het uitzicht.

Er zijn ook vele kleinere bezienswaardigheden in Taormina, zoals de Palazzo Corvaja, een historisch paleis dat nu dienst doet als museum, en de kerk van San Pancrazio.

Taormina is ook een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Er zijn vele prachtige stranden in de omgeving, waaronder de stranden van Isola Bella en Mazzaro.

Of u nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige uitzichten of gewoon een ontspannen vakantie, Taormina is een geweldige plek om te bezoeken.

Laat een Reactie achter