Cagliari is de hoofdstad van Sardinië, een prachtig eiland in Italië. Het is een historische stad met een rijke cultuur en prachtige natuur.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Cagliari is een wandeling door de oude stad, Castello. Hier vindt u smalle straatjes, prachtige plazas en historische gebouwen, zoals de Cattedrale di Santa Maria. Deze kathedraal dateert uit de 13e eeuw en is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.

Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het Museo Archeologico Nazionale, waar u kunt genieten van een collectie van archeologische vondsten uit Sardinië, waaronder prachtige Romeinse mozaïeken en Etruskische kunstwerken.

Cagliari is ook een uitstekende plek om te genieten van de Sardijnse keuken. Proef de lokale specialiteiten zoals culurgiones, gevulde pasta’s gevuld met aardappelen en kaas, of pane carasau, dunne en knapperige brood.

Naast de stad, is Sardinië bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe zee. Een van de meest populaire stranden in de buurt van Cagliari is Poetto Beach, een prachtige plek om te zonnen, zwemmen of windsurfen.

Cagliari is ook een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar andere delen van Sardinië. Je kunt bijvoorbeeld een dagtocht maken naar de prachtige grotten van Is Zuddas of de beroemde Nuraghe Su Nuraxi, een prehistorische nederzetting.

Een bezoek aan Sardinië is een must voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke vakantie in Italië.

Laat een Reactie achter